Algemene info

De zee, die grote beeldhouwer - Jean-Michel Folon

 

‘Wanneer zullen de prijzen van de appartementen en woningen in Knokke zakken ?’ is wellicht zowat de meest gestelde vraag in ons kantoor. Welnu, tot spijt van wie het benijdt: de prijzen zakken niet.

Investeren in vastgoed in Knokke-Heist is sinds meerdere decennia een rendabel gegeven gebleken. Doorheen de jaren kende men periodes waarin de waarde van het onroerend goed per jaar met 5 à 10 % per jaar toenam, met pieken tot 15 % ! Andere jaren was er sprake van een beperkte toename van 2 à 3 % per jaar, maar altijd creëerde de markte een degelijke meerwaarde. Ook naar verhuurwaarde toe blijken appartementen en woningen een vast rendement op te leveren, waarbij het dikwijls zo is dat wanneer de verkoop iets minder vlot loopt, de verhuurmarkt wel aantrekt, en omgekeerd.

Hoe zal deze markt reageren op de wereldwijde financiële crisis? Als u het ons vraagt: de prijzen zullen zich de komende twee à drie jaar stabiliseren, om daarna opnieuw te gaan stijgen. Gegronde redenen om te zakken zijn er immers niet. Vooreerst zijn de rentevoeten historisch laag, waardoor het afbetalen van de financiering voor de aankoop van een appartement of tweede verblijf voor velen perfect haalbaar blijft. Een bijkomend gegeven is dat diegenen die een kapitaal te investeren hebben na het financiële débacle op de beurzen niet meer geneigd zullen zijn om zich zomaar in de aandelenmarkt te storten, maar veeleer zullen kiezen voor de stabiliteit en zekerheid van een belegging in vastgoed op een goede locatie.

En die locatie, dat is precies de derde reden waarom investeren in immobiliën in het Zoute, Knokke, Duinbergen of Heist de mensen zal blijven aantrekken. Waar anders aan de Noordzeekust vindt men die unieke combinatie van natuurpracht, een hoogwaardig cultureel aanbod, een enorme waaier van ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud, verfijnde gastronomie en veiligheid ? Waar anders kan men zijn vakantie in alle rust, met alle comfort, in eigen land, met kinderen en kleinkinderen doorbrengen ? Waar anders is het aanbod qua zeil- en surfcentra, golfclubs, tennisvelden, fietsroutes,….zo uitgebreid ? Eén antwoord: in Knokke-Heist.

 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.