Een tweede verblijf in Knokke-Heist? Enkele voordelen op een rijtje

Wat zijn de voordelen van een tweede verblijf in Knokke-Heist? Er bestaan talloze redenen om te kiezen voor een tweede verblijf aan de kust. Ellen Maris kocht ondertussen al acht jaar geleden een tweede vestiging voor haar zaak. In een interview vertelt ze over haar liefde voor Knokke-Heist.

 

 

Waarom heb je gekozen voor een tweede verblijf?

Spreiding van vermogen is heel belangrijk en vastgoed is een goede investering. Ik ben opgevoed met onroerende beleggingen en ik heb dat ook verder gezet door te investeren in een tweede woning. De reden waarom ik voor een verblijf aan de kust heb gekozen is voornamelijk werkgerelateerd. Ik heb twee vennootschappen en voor beide zaken hebben we cliënteel aan de kust. Zelf ben ik van Limburg, we hebben cliënteel in beide omgevingen, waarom dan niet het aangename koppelen aan het werk.

Voor mij is het eigenlijk geen tweede verblijf, maar een tweede vestiging. Ik werk vaak afwisselend hier in Limburg en in Knokke. Afspraken met klanten in het weekend doe ik regelmatig in Knokke-Heist. Dat heeft als voordeel dat ik, nu, in coronatijden vaak wandelingen maak samen met mijn klanten. We voeren ons gesprek in de buitenlucht in plaats van binnen te moeten zitten. Aan de kust zijn de winkels bijvoorbeeld ook open in het weekend en omdat wij in de week altijd werken is dat mooi meegenomen.

 

Hoe kwam je terecht bij vastgoedkantoor Agimobel?

Wij zochten een oud pand om te renoveren. Omdat we in de bouwsector zitten konden we die renovatie helemaal zelf uitvoeren, dat maakt de investering dubbel interessant. Zo zijn we uitgekomen bij Agimobel. Ik hou niet van rasechte verkopers en bij Agimobel zijn ze absoluut niet opdringerig en heel behulpzaam.

Wat zijn voor jou de belangrijkste troeven van Knokke-Heist?

De variatie vind ik heel aangenaam. Je kunt de drukte opzoeken door bijvoorbeeld naar de winkelstraten te gaan, maar als je daar geen zin in hebt, kun je ook de rust opzoeken. Ik denk dat vooral de rust minder gekend is aan Knokke. Je kunt er super wandelingen doen. Soms ben ik bijna een halve dag weg zonder mensen tegen te komen, zelfs in deze drukke coronatijden. (lacht). Dat is heel aangenaam.

Een absoluut belangrijke troef is lekker gaan eten en dat kun je in Knokke zeker en vast! Er zijn ook heel veel goede traiteurs. In het weekend heb je dan wel de luxe niet te moeten koken, maar ik wil ook niet altijd uit eten gaan. Een goede traiteur is dan de ideale oplossing. Ook de winkels in Knokke zijn aangenaam. Het is de combinatie, in Knokke heb je alles en dat maakt het zo aantrekkelijk.

Wat zijn je favoriete plekken in Knokke?

Op vlak van wandelen, struin ik het liefst door al die kleine straatjes om dan naar de velden of naar het Zwin te trekken. In het Zwin ga ik niet naar de typische omgeving van het Konijn want daar is het veel te druk. Maar, loop je weg van het konijn dan zijn er heel mooie wandelingen te doen.

Mijn favoriete plek om uit eten te gaan is bij Lutje - Bistrotheek Billiau is de officiële naam. Een echte aanrader! Als hotel raad ik altijd Enso Boutique Hotel aan aan klanten, omdat je daar heel lekker kunt ontbijten.

 

 

Ook graag een tweede verblijf aan de kust? Wij bij Agimobel helpen je graag. Aarzel niet om contact met ons op te nemen of bekijk ons aanbod.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.