Vastgoed verkopen in Knokke-Heist? Zo kies je een vastgoedkantoor.

Knokke-Heist is zonder twijfel uniek op de Belgische vastgoedmarkt. Zo is Knokke-Heist bijvoorbeeld de absolute Belgische koploper op vlak van transacties voor appartementen boven 1 miljoen euro. De regio is dan ook een referentie voor luxevastgoed. De regio heeft echter meer te bieden dan alleen topvastgoed. Knokke-Heist strekt zich immers uit van de badstad Heist tot en met het mondaine Zoute. Op deze as is een veelheid van vastgoed en vastgoedkernen te vinden. Er is in Knokke-Heist ook op zowat elke straathoek een vastgoedkantoor te vinden. Maar in wat onderscheiden die zich? En hoe maak je - als eigenaar en verkoper van vastgoed - de keuze voor het juiste immokantoor in Knokke-Heist? In dit artikel geven we antwoorden op beide vragen.

 

In welke zone van Knokke-Heist wil je vastgoed verkopen?

Je stemt de ligging van je vastgoed best af op de ligging van het vastgoedkantoor waarmee je in zee wil gaan. Er is niet één vastgoedkantoor in Knokke-Heist te vinden die voor alle zones kennis, expertise en aanbod heeft. Je zoektocht naar een vastgoedmakelaar in Knokke-Heist start dus best met het beantwoorden van de vraag "Welk kantoor heeft ervaring en aanbod met de locatie waar mijn vastgoed zich bevind?"

In welke prijssegment wil je vastgoed verkopen?

Het is algemeen gekend dat de prijs van het vastgoed stijgt naarmate je van Heist naar het Zoute rijdt. Maar ook binnen de verschillende zones in Knokke-Heist zijn er aanzienlijke verschillen in prijsprofilering tussen de verschillende kantoren. Je zoekt daarom best toenadering tot een kantoor die voldoende aanbod heeft in 'jouw' prijssegment. Wat ben je immers met een vastgoedmakelaar in het hoogste segment wanneer een appartement met een geschatte waarde van €500.000 aanbiedt? 

Verkoop je nieuwbouw of bestaand vastgoed?

In Knokke-Heist zijn er tal van vastgoedmakelaars met een groot aanbod aan nieuwbouw vastgoed. Zij trekken dan ook heel wat kandidaat-kopers aan die op zoek naar een nieuwbouw appartement. Bied je een recent gebouwd appartement aan? Dan hebben dergelijke vastgoedmakelaars je wellicht heel wat te bieden. De situatie wordt anders wanneer je een te renoveren villa aanbiedt. Dat zoek je best contact met een vastgoedmakelaar die weet hoe hij een te renoveren pand in de markt moet zetten.  

Zoek je een verkoper of een adviseur?

Succesvolle vastgoedmakelaars zijn gehaaide verkopers die alles uit de kast halen om jouw vastgoed te verkopen. Dat is logisch want ze worden pas betaald als de woning verkocht is. De beste vastgoedmakelaars hebben echter een hybride profiel: ze zijn goede verkopers maar ze luisteren ook goed naar verkopers en kandidaat-kopers. Vooral wanneer je vastgoed aanbiedt met een wat 'complexer' of 'moeilijker' profiel zul je baat hebben bij een makelaar die niet alleen uit is op makkelijk en snel te verkopen aanbod.

Promoot de vastgoedmakelaar zijn aanbod professioneel?

Ga zeker niet over één nacht ijs bij het kiezen van een vastgoedkantoor in Knokke-Heist. Bekijk aandachtig de websites van de vastgoedmakelaars die je interesseren. Zien de fotoreportages er kwalitatief uit? Worden de woningen opgeruimd en netjes gepresenteerd? Maakt de makelaar werk van een wervende verkooptekst? Zet de makelaar de pluspunten van de woning in de verf? En zijn de teksten foutloos geschreven? Je wil toch niet in zee gaan met een vastgoedkantoor dat 'jouw' kapitaal op een slordige manier gaat presenteren? 

Heeft de vastgoedmakelaar een digitale verkoopstrategie?

Moderne makelaars kennen de wetten van het moderne internet. Ze zijn aanwezig op vastgoed-portaalsites, hebben een goed vindbare website in Google, beschikken over een ruime community op sociale media en houden kandidaat-kopers in hun database professioneel op de hoogte via e-mail marketing. Dergelijke vastgoedkantoren beschikken dan ook over de beste troeven om jouw vastgoed snel en aan de hoogste prijs te verkopen.

Biedt de vastgoedmakelaar extra diensten aan?

Ben je - na het afvinken van bovenstaande criteria - aangekomen op een shortlist van 2 à 2 kantoren? Mooi zo! Dan rest nog het antwoord op de vraag: "Wie zal het verst gaan in de zoektocht naar de meest ideale koper voor mijn huis?". Heeft een kandidaat-vastgoedkantoor bewezen succes met vastgoedstyling? Ben je onder de indruk van innovatieve visualisaties, bijvoorbeeld in 3D of via dronefotografie? Brengt de makelaar een begeleidingsverhaal die je bij anderen niet hebt hebt gehoord? Dan zullen dit soort dingen je wellicht helpen om de definitieve keuze te maken.

Heb je een klik met de vastgoedmakelaar?

Ons buikgevoel bedriegt ons zelden. Laat 'de klik' daarom de factor zijn die finaal de doorslag zal geven. Let echter op! Sommige kantoren sturen 'inkopers' op pad die getraind zijn vastgoed te werven. Een klik met een inkoper van vastgoed biedt daarom geen garantie dat de 'verkoper' van je vastgoed ook de juiste man/vrouw op de juiste plaats is. Vraag daarom ook steeds een gesprek met diegene die jouw vastgoed gedurende weken of maanden zal commercialiseren. Het zal tenslotte met deze persoon zijn waarmee je het meeste contact zult hebben.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.