Koop of huur je een tweede verblijf aan de kust?

Een tweede woning kopen is geen beslissing die je over een nacht ijs neemt. Of je nu een tweede verblijf in Knokke wilt, gewoon omdat je van de stad houdt, omdat je het wilt verhuren of omdat je een residentiële woning wilt voor je pensioen. Wat de reden ook is, je denkt best even na over deze investering. Koop je direct? Of huur je voor de zekerheid eerst een korte periode voordat je koopt?

Huur een jaar voordat je koopt

Het wordt steeds vaker gedaan: voor een korte periode huren voordat je investeert in de aankoop van een tweede verblijf. Er zijn een aantal redenen waarom dit een goed idee kan zijn. 

Eerst en vooral helpt het je om Knokke als "een local" te leren kennen. Na een jaartje huren weet je wel of de stad iets voor jou is en of je er een tweede verblijf of zelfs vaste residentie wilt. Het geeft je de tijd om de verschillende wijken van de stad te ontdekken zodat je kan beslissen waar in Knokke je precies wilt wonen. Wil je een huis of appartement met zicht op zee? Kijk je liever uit op de winkelstraten? Of gaat je voorkeur toch uit naar de uitgestrekte en ongerepte polders.

Daarnaast is het ook een perfecte test of Knokke je nog niet verveelt na een jaar - wat wij betwijfelen dat de stad ooit zal doen! Door voor een bepaalde periode te huren, kun je Knokke beleven tijdens elk jaargetijde en ontdek je meteen of de Belgische kust ook tijdens de winter aantrekkelijk is voor jou. 

Er zijn heel wat facetten van de mondaine badplaats die je pas ontdekt als je er een tijdje woont. Een tijdje huren voordat je overgaat tot aankoop kan dus een goede keuze zijn. Het geeft je voldoende tijd om uit te zoeken wat je precies wilt en het voorkomt een impulsieve aankoop waar je later misschien spijt van hebt. 

Indien je vragen hebt in verband met het kopen of huren van een - tweede - verblijf in Knokke, aarzel dan niet om ons te contacteren. Als vastgoedkantoor hebben we bij Agimobel zeeën ervaring die we graag met je delen. 

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.