Gerenoveerd appartement kopen in Knokke?

Een compleet nieuw appartement kopen in een bestaand gebouw? Het kan. De renovatie van verouderde panden zit al een tijdje in de lift, ook in Knokke. Appartementen - of huizen - die aan renovatie toe zijn worden te koop gezet en gerenoveerd door gespecialiseerde firma's. Zij renoveren het appartement grondig tot zeer grondig, afhankelijk van de staat van het pand. Daarna worden ze zo goed als nieuw en volgens de huidige normen verkocht.

Wat is hier de meerwaarde van? Wij spraken met Tony de Dobbelaere, vastgoedexpert bij Immo Agimobel en met Steven A., koper van een gerenoveerd appartement.

Wat zijn de voordelen van renovatie?

Waarom verkopen eigenaars een appartement zonder het eerst te renoveren? Vaak ontbreekt het de eigenaars aan energie om zulke renovatiewerken uit te voeren of op te volgen. "Het is voor de eigenaars een kleine stap om hun appartement te verkopen en de renovatie aan iemand anders over te laten. Het voordeel voor de eigenaars is dat ze het pand snel kunnen verkopen," aldus Tony. "Ook de nieuwe eigenaars hoeven zich geen zorgen te maken om de renovatiewerken."

Snel intrekken in een instapklare woning

Binnen de drie tot vier maanden na aankoop, meestal zelfs nog sneller, is het appartement helemaal instapklaar en kunnen de nieuwe eigenaars er intrekken. Volgens vastgoedmakelaar Tony moeten nieuwe eigenaars enkel nog de akte tekenen en daarna krijgen ze de sleutel in handen.

 

"Het grootste voordeel voor mijn vrouw en ik was dat het appartement volledig nieuw, instapklaar en volgens onze smaak was ingericht. Op 10 november zagen we de foto's op de website van Agimobel, op 11 november konden we het pand bezichtigen. Een uur later hadden we beslist dat we het wilden kopen. Vanaf 21 december konden we intrekken en was het appartement van ons. Als dat niet snel verlopen is!", vertelt Steven A. al lachend. "We hebben toen als het ware alleen nog borden, bestek en handdoeken moeten meebrengen. Al de rest was voor ons in orde gebracht.

We hadden geen schilderwerken meer, moesten geen meubels verhuizen, we moesten zelfs geen lampen meer indraaien. Dat heb je wel bij nieuwbouw."

 

Nieuwbouwappartement of renoveren?

"Eigenlijk hadden we drie opties. We konden kiezen voor een nieuwbouwappartement, maar dan zou het gemiddeld nog een jaar tot anderhalf jaar duren voordat we effectief in het appartement konden wonen. We hadden ook zelf een ouder pand kunnen kopen, maar dan zaten we nog met een jaar renovatiewerken. We wilden niet wachten op nieuwbouw en niet zelf renoveren. Een gerenoveerd appartement kopen was voor ons de beste optie."

De keuze voor nieuwbouw of renovatie is natuurlijk persoonlijk. Elke optie heeft zijn voordelen. Wel is zeker dat je je bij een gerenoveerd appartement nergens nog zorgen om hoeft te maken. Het appartement wordt pas te koop gezet als het tip top is afgewerkt. De duurzame en esthetische opwaardering geven het pand een nieuw leven. Goed voor nog eens 20 jaar!

Afgewerkt en ingericht volgens de laatste trends

"Ons appartement is gerenoveerd met een heel hoge standaard qua afwerking. Het appartementsgebouw stamt, als ik me niet vergis, uit 1963. Het was dus volledig verouderd en moest volledig gestript worden. Alles ging eruit; muren, sanitair, ramen, alles. Als je nu in het appartement staat, sta je in een volledig nieuwe woning. Nieuwe ramen, verwarmingstoestellen, een nieuwe verwarmingsketel, de deuren, en dat allemaal volgens de geldende normen."

 

"De interieurtrends van de jaren '60 verschillen ook enorm met de trends van nu. De oude keuken was volledig afgesloten van de rest van de woning. Dit is nu helemaal opengetrokken. Er was ook maar één badkamer waarin zich ook het toilet bevond. Nu hebben we gelukkig een apart toilet en twee badkamers. De ruimte is dus volledig aangepast aan de noden en wensen van vandaag."

"Dit zijn veranderingen die vaak worden doorgevoerd," voegt Tony hieraan toe. "Men wil vandaag de dag de ruimte zo goed mogelijk gebruiken. Een grote inkomhal, vroeger heel populair, wordt nu handig omgevormd tot een tweede badkamer of een extra slaapkamer. De keuken wordt opengetrokken en geïntegreerd in de leefruimte. Ook handig om te weten: de appartementen van vroeger zijn vaak iets groter dan recent gebouwde appartementen."

"Mijn vrouw en ik zijn heel tevreden van het appartement. Alles is heel modern, volgens de nieuwste technieken en met de nieuwste technologieën ingericht. Verder is alles afgewerkt met kwaliteitsvolle materialen wat nog eens extra meerwaarde biedt. Ook over de service van Agimobel kunnen we niks slechts zeggen. Ze dachten met ons mee, kennen de markt en zijn heel klantvriendelijk. Ik kan dus zonder twijfel zeggen dat we een goede koop hebben gedaan."

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van een gerenoveerd appartement? Of heb je een (te renoveren) appartement dat je wil verkopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en we helpen je met plezier verder.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.