Nieuws uit Knokke-Heist!

Op deze pagina inspireren we 2e verblijvers en vaste inwoners in Knokke-Heist met inhoudelijke artikelen over vastgoed, wooninrichting en vrije tijd. Wil je op de hoogte blijven van al onze updates over vastgoed, wonen en vrije tijd in Knokke-Heist? Volg dan zeker Agimobel op Facebook of op Instagram.

blogPicture

Wat is de impact van de renovatieverplichting op tweede verblijven in Knokke-Heist?

Op 1 januari 2023 ging het Europees renovatiebeleid van start. Dit houdt in dat appartementen tegen uiterlijk 2050 een EPC-label A of A+ moeten behalen. België beefde, en terecht. Het Belgisch vastgoedbestand is immers relatief oud ten opzichte van andere Europese landen. Knokke-Heist doet het gelukkig veel beter dan het Belgisch gemiddelde. Toch komt het moment dat de doorsnee eigenaar van een tweede verblijf in Knokke-Heist aan renoveren moet beginnen dichterbij.

Lees meer

blogPicture

Is 2023 het juiste moment om kustvastgoed te verkopen?

Inflatie, stijgende materiaalprijzen en hoge energiekosten wegen door op vastgoedprijzen. Hiernaast beïnvloedt de renovatieplicht hoofdzakelijk de prijzen van energieverslindende huizen en appartementen. Hoe gaat u hiermee om in 2023?

Lees meer

blogPicture

Waarom nu het ideale moment is om kustvastgoed te verkopen

Vastgoed aan de kust blijft een gegeerde investering, dat tonen de meest recente cijfers. Zo blijkt dat in het eerste kwartaal van 2021 de prijs van kustappartementen met 0,9 procent is gestegen. In datzelfde kwartaal vonden ook 32 procent meer transacties plaats dan vorig jaar, ook al ging er de tweede helft van maart een lockdown in. De pandemie heeft een duidelijke invloed gehad op de vastgoedevolutie aan de kust. Er is een zeer grote vraag van kopers, maar slechts een beperkt aanbod. Vastgoed aan de kust is schaars, maar dat biedt ook mogelijkheden. In dit artikel lichten we toe waarom dit het ideale moment is om je vastgoed aan de kust te verkopen.

Lees meer

blogPicture

Koop of huur je een tweede verblijf aan de kust?

Een tweede woning kopen is geen beslissing die je over een nacht ijs neemt. Of je nu een tweede verblijf in Knokke wilt, gewoon omdat je van de stad houdt, omdat je het wilt verhuren of omdat je een residentiële woning wilt voor je pensioen. Wat de reden ook is, je denkt best even na over deze investering. Koop je direct? Of huur je voor de zekerheid eerst een korte periode voordat je koopt?

Lees meer

blogPicture

Waarom investeren in een nieuwbouw appartement in Knokke?

Investeren in vastgoed aan de kust is een waardevaste en veilige investering, dat is ondertussen algemeen geweten. Investeerders die op zoek zijn naar een betrouwbaar rendement op lange termijn beschouwen vastgoed steeds meer als veilige haven. Naast rendement, biedt het namelijk ook zekerheid. Het is een investering die zonder veel tijd of moeite een perfect alternatief vormt voor de grillige beurskoers en de kabbelende spaarboekjes. Bovendien is het in vergelijking met andere vormen van beleggen een tastbaar bezit. Ben je overtuigd van vastgoed? Dan rest je nog de keuze waarin je zal investeren. Veel ervaren beleggers kiezen vandaag resoluut voor nieuwbouw. In dit artikel leggen we je uit waarom dit een slimme belegging is.

Lees meer

Gerenoveerd appartement kopen in Knokke?

Een compleet nieuw appartement kopen in een bestaand gebouw? Het kan. De renovatie van verouderde panden zit al een tijdje in de lift, ook in Knokke. Appartementen - of huizen - die aan renovatie toe zijn worden te koop gezet en gerenoveerd door gespecialiseerde firma's. Zij renoveren het appartement grondig tot zeer grondig, afhankelijk van de staat van het pand. Daarna worden ze zo goed als nieuw en volgens de huidige normen verkocht. Wat is hier de meerwaarde van? Wij spraken met Tony de Dobbelaere, vastgoedexpert bij Immo Agimobel en met Steven A., koper van een gerenoveerd appartement.

Lees meer

blogPicture

Nieuwbouw kopen in Knokke-Heist

Met zijn variatie aan levendige en rustige plekjes, is Knokke-Heist een stad aan zee waar beleving centraal staat en die elke generatie kan bekoren. Je kan er de drukte van de winkelstraten opzoeken, wandelen langs de dijk of slenteren doorheen tal van kleine straatjes. Zowel voor gezinnen die willen genieten van hun tweede verblijf aan de kust als voor zakenmensen die op zoek zijn naar een rustige werkplek, zijn er diverse nieuwbouwappartementen te koop in Knokke-Heist.

Lees meer

Zo geniet je optimaal van je tweede verblijf in Knokke

Een tweede verblijf aan de kust is fantastisch, maar er komt ook heel wat bij kijken. Wat als je na maanden terugkomt in je tweede woonst en tot de constatatie komt dat door een storm een stuk dak vernield is, dat de tuin sterk op een oerwoud lijkt en dat, door maanden leeg te staan, de woning dringend nood heeft aan een poetsbeurt. De eerste dag van je verblijf zou je moeten starten met poetsen, boodschappen doen en onderhoud. Niet direct het verblijf dat je voor ogen had, maar het kan ook anders. Arnold Devroe, oprichter van Major Domus, een luxe conciërge service, vertelt hoe hij en zijn team zich inzetten om jouw verblijf in Knokke-Heist zo aangenaam mogelijk te maken.

Lees meer

Vakantieverhuur in Knokke-Heist

Vastgoed verhuren in Knokke-Heist biedt heel wat mogelijkheden en is een interessante manier om het rendement op je investering in vastgoed te verhogen. Naast langetermijnverhuur kun je er ook voor kiezen - een deel van - je woning of appartement te verhuren voor korte termijn. Zeker aan de kust zijn er heel wat mogelijkheden. Voordat je aan kortetermijn- of vakantieverhuur begint, al dan niet via internetplatformen als Airbnb of via verhuurkantoren, is het noodzakelijk rekening te houden met een aantal zaken. Wij zochten alvast het een en ander voor je uit.

Lees meer

blogPicture

Een tweede verblijf in Knokke-Heist? Enkele voordelen op een rijtje

Wat zijn de voordelen van een tweede verblijf in Knokke-Heist? Er bestaan talloze redenen om te kiezen voor een tweede verblijf aan de kust. Ellen Maris kocht ondertussen al acht jaar geleden een tweede vestiging voor haar zaak. In een interview vertelt ze over haar liefde voor Knokke-Heist.

Lees meer

blogPicture

Agimobel lanceert met KAHA! een inspiratieplaats over Knokke-Heist

Knokke-Heist is een inspirerende badstad die veel te bieden heeft aan inwoners en tweedeverblijvers. Het vastgoedkantoor Agimobel wil de vele kennis, expertise, passie en tips rond vastgoed en wonen in Knokke-Heist voortaan delen met hen. Op Facebook en Instagram brengen ze interessante topics en op hun website gaan ze dieper in op inhoudelijke thema's rond vastgoed en wonen. De klemtoon ligt in eerste fase op Facebook en Instagram en op een veelheid van luchtige, interessante en inspirerende posts die een ruim publiek van inwoners en tweedeverblijvers in Knokke-Heist zal boeien.

Lees meer

blogPicture

Tweedeverblijvers verenigen zich in TWERES.

Het verbod aan tweedeverblijvers om tijdens de Corona-lockdown hun woning of appartement te betrekken heeft veel kwaad bloed gezet. Gouverneurs riepen op om 'ondergedoken' tweedeverblijvers te verklikken, er werden huiszoekingen uitgevoerd en sociale media werden gemobiliseerd om zogenaamde 'mollen' aan te geven. Uit deze kwaadheid en frustratie is in mei 2020 TWERES ontstaan, een groepering van Belgische tweedeverblijvers. Zij waren een van de pleitbezorgers van de juridische procedure die tegen de Belgische Staat werd opgezet met als resultaat dat het verbod snel werd afgevoerd.

Lees meer

blogPicture

Vastgoed verkopen in Knokke-Heist? Zo kies je een vastgoedkantoor.

Knokke-Heist is zonder twijfel uniek op de Belgische vastgoedmarkt. Zo is Knokke-Heist bijvoorbeeld de absolute Belgische koploper op vlak van transacties voor appartementen boven 1 miljoen euro. De regio is dan ook een referentie voor luxevastgoed. De regio heeft echter meer te bieden dan alleen topvastgoed. Knokke-Heist strekt zich immers uit van de badstad Heist tot en met het mondaine Zoute. Op deze as is een veelheid van vastgoed en vastgoedkernen te vinden. Er is in Knokke-Heist ook op zowat elke straathoek een vastgoedkantoor te vinden. Maar in wat onderscheiden die zich? En hoe maak je - als eigenaar en verkoper van vastgoed - de keuze voor het juiste immokantoor in Knokke-Heist? In dit artikel geven we antwoorden op beide vragen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.